Lohca Competens AB
2020-12-21

VINTERDAGJÄMNINGEN

Vilken härlig dag, tycker jag. Ute är det fortfarande mulet, lite disigt och många nyanser av brunt och grått, men ändå, hoppfullt – Nu vänder det. Jag längtar efter ljuset!

Jag har många stearinljus tända här inne hos mig, det är mysigt, men ändå inte riktigt samma. Vi behöver sol, värme, ny energi och grönt runtomkring oss. Just idag är det visst en alldeles speciell händelse på vårt himlavalv också, men det kan jag alldeles för lite om för att gå in på. Bara noterade det och att även det ger en ljus framtidstro. Härligt!

Det är tufft på arbetsmarknaden nu, vi är många som kan sköta våra jobb hemifrån, men det är ännu fler som inte kan det, och blir tvingade att antingen bli permitterade eller varslade och i värsta fall arbetslösa. Fruktansvärt tråkigt, är svaga ord i sammanhanget. Vi hoppas att det snart vänder även där.

Alla, i alla fall nästan alla jag känner, gör vad de kan för att begränsa smittspridningen, håller sig hemma, tvättar händerna och håller avstånd. Men vi måste göra det allihop. Respekt, Kärlek och Omtanke om både de vi känner och inte känner. Tillsammans.

Nu ser jag fram emot en jul som blir väldigt olik tidigare jular… enkel och ute..

Planeringen är att vi ska ses ute en stund, kanske, kanske något att grilla, men en liten eld, glögg och pepparkakor eller något annat gott. Det ska bli mysigt..

Men till DEJ som läser detta vill jag önska en riktigt God Jul,

annorlunda men hur bra som helst i alla fall!

2020-12-08

Decemberljus


Sitter här i mitt kök som har blivit en kombination av  matplats, arbetsrum och mötesrum nu i coronatider.  Ute är det mörkt, men genom fönstren strömmar det ändå in ljus från passerande bilar, alla tända adventsljus, stjärnor och gatlampor, och här inne brinner de tända ljusen överallt. Klockan är 17.00.

Jag har inte bakat och fixat ännu, jag är inte så snabb, ser mer advent som en förberedelsetid fram till jul, med lite pynt o bak o städ lite då och då, men jag la lite anisstjärnor, kanel och hela nejlikor i botten på min adventsljusstake, och det sprider en härlig doft av jul. Tänk vad många minnen man förknippar med dofter, oavsett årstid och tillfälle. Tänker på alla som förlorat lukt och smak av Covid-19. Vilken otrolig förlust!

Idag har jag pratat med olika personer från Karlskrona i öster till Malmö i väster, Olofström och Karlshamn däremellan. Alla med det gemensamt att de får möjlighet att få min hjälp i sitt sökande efter en ny arbetsgivare via TSL Trygghetsfonden. Mycket praktiskt arbete, formulera personlig brev, cv osv men ibland känns det skönt att bara prata med någon utomtående, som förstår oron när det drar ut på tiden, och kan hjälpa till att hitta lusten och motivationen. 

Numera, eller just nu, (corona kommer ju till slut att släppa taget och då kan vi ses igen i personliga möten), men just nu sker nästan alla möten via Zoom. Tänk vad konstigt det kändes de första gångerna när man skulle bjuda in till samtal/möte där man ser varandra, och nu är det hur smidigt som helst. 

Nästan, för det är inte alla som känner sig bekväma med den nya tekniken, då går det bra med traditionella telefonsamtal, allt är ok, bara man känner att man får den stöttning man behöver.  Vi är alla olika och behöver olika, och det är bara Du som vet vad Du behöver, därför sitter Du vid rodret. 

Ha en fin kväll  
Carina

Följ oss i sociala medier!